Kegler

Kent R. Erichsen, Charlotte Sørensen og Casper Østergaard vinder DM i Keglebillard 2022-2023

I weekenden d.21-23. april var Aars BK 70 vært for Danmarksmesterskaberne i Keglebillard for både Herrer, Damer og Juniorer.

Det er første gang DDBU slår 3 DM´er sammen til 1 stort stævne. Meningen er naturligvis, at Damer og Juniorer skal være en del af et større setup og få inspiration fra Danmarks dygtigste Keglebillardspillere.

Værtsklubben Aars BK 70 gennemførte stævnet med bravur. De mange hjælpere og dommere både fra Aars BK og mange af de omkringliggende klubber, gjorde at stævnet forløb godt og professionelt. Det dygtige køkkenpersonale sørgede desuden for det kulinariske igennem hele turneringen til stor tilfredshed for de mange spillere, hjælpere og gæster fra nær og fjern.

Aars BK 70 skulle faktisk have været vært for Danmarksmesterskaberne i forbindelse med deres 50 års jubilæum i 2020 – men stævnet måtte af Corona-mæssige årsager flyttes til Asaa BK. Nu lykkedes det så, og Danmarksmesterskaberne 2023 blev en succes både organisatorisk og spillemæssigt.
Herrer:

På Herresiden måtte Johnny Hansen overlade Keglebillardtronen til Kent R. Erichsen – efter først at være blevet slået overraskende ud af Kai H. Jensen i semifinalen. Johnny var ellers topseedet og helt opsat på sin 9. titel i individuelt DM. Kai spillede imidlertid noget af sit absolut bedste billard, og fik lukket i 3 indgange. Det var en del bedre end tidligere på weekenden, hvor det var blevet til en meget kneben sejr imod Tino Ishøj, og et nederlag til Kent R. Erichsen i puljespillet.

Sebastian Hedengran trodsede bookmakerne og havde, via en sejr imod Henrik Søndergaard, spillet sig i semifinalen imod Kent R. Erichsen. Det blev en noget nervøs semifinale, og Sebastian fandt aldrig sit spil i weekenden, men ender alligevel på en flot 4. plads, hvilket er mere end godkendt af den forholdsvis unge spiller.

Finalen mellem Kent Erichsen og Kai H. Jensen blev en spændende og velspillet dyst, hvor begge spillere så ud til at kunne gå hele vejen. Kent trak dog det længste strå og kan nu for anden gang i sin karriere (første gang 2013-2014) kalde sig Dansk Mester i Keglebillard. Kent endte med et totalsnit på 160 for 6 kampe, mens Kai endte på et totalsnit på 133 for sine 6 kampe. Nogen husker måske den dramatiske afslutning på DM-finalen fra 1987, som ligger på Youtube hvor den kan genses. Her var Kai sølle to point fra at vinde DM-titlen. Det var Kai’s første finale i år siden 1987, så smerten var stor, da han satte en hvid bal ind mellem 2 kegler uden at vælte noget. Det blev hans sidste stød ved dette års mesterskaber, da Kent slukker matchen med en serie på 388 point i 3 indgange. De 2 spillere har dermed stået over for hinanden ikke mindre end 6 gange i denne sæson, hvor Kent har taget sejren 5 gange.

Stævnet havde 3 debutanter med i år, hvilket bestemt ikke er normalt. Men det var dog ikke nye spillere, men spillere som i år omsider lykkedes med at kvalificere sig. Stævne gennemsnittet blev flot, så der var mange gode kampe undervejs.

Gense årets finale her

Guld: Kent R. Erichsen, BK Frem

Sølv: Kai H. Jensen, Korsør BC

Bronze: Johnny Hansen, Bristol-Odense

Bronze: Sebastian Hedengran, Bristol-Odense

Kvinder:

På Damesiden hev Charlotte Sørensen i suveræn stil sit 9´ende Danmarksmesterskab i træk – og 10´ende i det hele – hjem i finalekampen mod den 16-dobbelte Danske Mester, Marianne Mortensen. Charlotte sluttede med et totalsnit på næsten 40 mod Mariannes 19.

Charlotte sagde efter sit titelforsvar, ”Jeg er meget tilfreds med mit DM, særligt fordi jeg var småsyg hele weekenden -og var træt, særligt mentalt efter et langt EM i Tyrkiet kort tid inden. Men formåede alligevel at holde fint niveau i forhold til, at jeg ikke spiller fortsat mere. Jeg er også stolt af at tangere Inga Styrch’s rekord med 9 DM-titler i træk, som har været et mål de sidste par år”.

Guld: Charlotte Sørensen, Holbæk BC

Sølv: Marianne Mortensen, BK Fluen

Bronze: Susanne M. Vennersdorf, Viborg BC

Bronze: Charlotte Koefoed, Vordingborg BC

Juniorer:

Blandt juniorerne blev der vist sublim billard i særklasse af BK Sorana’s Casper Østergaard, som gjorde rent bord imod sine modstandere – Daniel Kristiansen, Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard. Med et totalsnit på hele 105,88 blev Casper ikke kun Danmarksmester men indtog også sin velfortjente plads i den absolutte elite i Keglebillard. Johnny Hansen frygtede en overgang at miste sin rekord i totalsnit for ungdom, men Casper missede rekorden i år.

Guld: Casper Østergaard Olsen, BK Sorana

Sølv: Jonas Søndergaard, Næstved BK

Bronze: Daniel Kristiansen, Bristol-Odense

Bronze: Lukas Mortensen, BK Fluen

Relaterede artikler

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-Ugen | Johnny har været den bedste i over 20 år: Jeg kan mine kampe udenad!

Niels Hansen