5-Kegler

Ikast sikrede dansk bronze i Europa Cup

Der var EM-medaljer til Danmark, da Ikast BK i weekenden nåede frem til semifinalen i 5-keglernes Coupe d’Europe, der svarer til Champions League.

Ud over Ikast var Danmark repræsenteret med et hold fra BK Nyborg i turneringen, der foregik i Laxou i Frankrig.

Ikast-holdet bestod af Kasper Kristoffersen, Johnni Pedersen, Thomas Jæger og italieneren Luca Marzio Garavaglia, der har haft sin jævnlige gang i Ikast BK i en del år, og som har gjort et så positivt indtryk, at han er æresmedlem af klubben.

I holdkampene  ved Europa Cup spilles der to singler, en double og en stafet, hvor alle fire spillere deltagere. Matchpointene i stafetten tæller dobbelt.

Ikast vandt 4-1 over Rouen fra Frankrig og 3-2 over ROS Doeselaere fra Belgien, der havde to danske spillere på deres hold i skikkelse af Kim Henriksen og René Andersen.

Det lyder måske overbevisende, men ifølge Kasper Kristoffersen var det lidt mere tæt, end cifrene antyder.

”Det blev nogle gode og spændende og tætte kampe, som vi heldigvis fik trukket os sejrrigt ud af,” som han siger.

Nyborg-holdet bestod af Jan, Michael og Finn Mortensen samt Thomas Skrøder, og de havde det lidt sværere i deres pulje, som bestod af fire hold.

Her blev de nummer to efter nederlag til CMO Morangis fra Frankrig på 1-4 samt sejre på 4-1 over Team KNBB fra Holland og 5-0 over CB5Q fra Luxembourg.

Herefter skete der det, som snart er standard i de internationale holdturneringer: De to danske hold skulle møde hinanden i kvartfinalen.

Det er som bekendt både godt og skidt. Et af holdene når ikke videre, men omvendt er det også sikkert, at der er danske medaljer.

I knockout-kampene spilles stafetten kun, hvis det står 2-1 efter de to singler og doublen.

Den blev der ikke brug for i det rent danske opgør, hvor Ikast vandt med 3-0.

Derefter skulle midtjyderne møde værterne fra Laxovienne, og det lykkedes ikke for alvor at presse det franske hold, der stillede med to franskmænd og to stærke italienere.

Johnni Pedersen var tættest på at tage en sejr, men han måtte se sig slået 110-120. Kasper Kristoffersen i den anden single samt Thomas Jæger og Luca Marzio Garavaglia i doublen tabte med lidt større cifre.

”Det var alligevel lidt ærgerligt. Med lidt held havde vi presset dem ud i en stafet. Der var ingen af os, der spillede dårligt i den semifinale. Men vi skulle alle virkelig have spillet op til vores allerbedste, hvis vi skulle have haft en chance. Og der var må vi sige, at den dag ramte vi altså ikke,” fortæller Kasper Kristoffersen.

”Jeg kan godt ærgre mig over, at vi skulle møde Laxovienne i semifinalen. Jeg tror, vi havde haft bedre muligheder mod en af de to andre semifinalister, og så havde vi måske kunnet nappe ædlere metal,” siger han.

Finalen blev et rent fransk anliggende, hvor Laxovienne vandt 3-0 over CMO Morangis.

Alt i alt var det turneringen en positiv oplevelse for de danske hold.

”Og som det hele gik, må vi være tilfreds med, at vi fik bronze ud af anstrengelserne,” siger Kasper Kristoffersen.

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen