5-Kegler

DM 5-Kegler: Kasper Kristoffersen er sejrherre for anden gang

Takket været hårdt arbejde med systemer og dessiner fra vores italienske landstræner og en masse rutine og tålmodighed, så lykkedes det Kasper Kristoffersen at generobre DM i 5-Kegler fra René Henriksen, som kun nåede at være dansk mester i 9 måneder.

Mange favoritter røg tidligt ud i puljespillet. Det gjaldt også for den forsvarende mester, René Hendriksen, som med to sejre og et knebent nederlag i sidste kamp, overraskende røg ud på de berømte marginaler med lighed i matchpoint. Tidligere verdensmester i Biathlon, Erling Sjørup, formåede heller ikke at kvalificere sig til finaledagen. Erling tabte et tæt opgør til Tejs Tafdrup.

Turneringsledelse måtte dykke dybt ned i turneringsreglementet for at finde forskellen mellem René L. Andersen og Kasper Kristoffersen, som begge havde tre sejre og en score på 9-1. Kasper endte med at blive top seedet til finaledagen og fortsatte sin dominerende kurs, hvor han i kvarten vinder 3-1 over Tejs Tafdrup i en meget lang og defensiv kamp. I semifinalen slår han klubkammerat Lars Bager Nielsen ligeledes med 3-1, men i en noget mere offensiv affære, som i kontrast til kvarten, nærmest lignede en langbals-krig.

Finalen stod nu mellem Kasper Kristoffersen og Henrik Ryholt.

Med sit tålmodige spil, kørte Kasper Kristoffersen kampen sikkert i hus 3-1 og kunne efterfølgende lade sig hylde på øverste podieplads med en guldmedalje om halsen. Flot flot sæson af Kasper, som også topper den danske rangliste. Henrik Ryholt fik velfortjent en DM-sølvmedalje, efter en godkendt sæson, med tour-sejr og en tredjeplads på den samlede rangliste.

Årets bronzemedaljer gik til Lars Bager Nielsen og René L. Andersen.

DM-titlen udløser en plads til næstkommende EM/VM, individuelt.

På trods af udfordringer med corona og en pilotsæson med et nyt udvalg og turneringsformat, så lykkedes det at runde en fin sæson af med et velorganiseret DM i Ikast Billard Klub. Klubben havde koordineret dommere til alle kampe, styr på livestream og der var herlig helstegt pattegris til banketten. Det kunne ikke gøres bedre!

Tak til turneringsleder Michael Klok, dommere, Ikast Billard Klub, 5-Keglerudvalget, spillerne, streamerne og de faste på sidelinjen. Tak til DDBU’s hovedsponsor Søren Søgaard samt Simonis, Aramith og Nemtilmeld for at bakke op om alle DM’er. Der skal også lyde en tak til Karsten Brogaard (Brogaard Montage), for at donere drikkelse til alle spillere og hjælpere under hele turneringen!

Resultater:

Pulje 1:

Pulje 2:

 

Pulje 3:

 

Pulje 4:

 

1/4-Finale:

Kasper Kristoffersen vs Tejs Tafdrup 3-1

Henrik Ryholt vs Rune Kampe 3-0

Lars Nielsen vs Thomas Jæger 3-2

Torben Mathiesen vs René L. Andersen 2-3

1/2-Finale:

René L. Andersen vs Henrik Ryholt 2-3

Kasper Kristoffersen vs Lars Nielsen 3-1

Finale:

Kasper Kristoffersen vs Henrik Ryholt 3-1

 

Afvikling:

2
3

Oddset:

Odds 1-konverteret
Odds 2-konverteret

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen