5-Kegler

5-Kegler | Danmark vinder to x VM-bronzemedaljer

I denne uge vendte det danske 5-Kegler-landshold hjem fra en succesrig tur til Østrig, hvor holdet var nede for at spille VM for 4-mands-hold og individuelt for kvinder.

Der var en naturlig forventning om et godt resultat, da pilen længe har peget opad med coaching, ny viden med dessiner og systemer. Vi har satset langsigtet ved at sende mange ud internationalt og holdt konkurrenceniveauet i den hjemlige liga højt med benhårde udtagelseskriterier. Det har for alvor givet pote nu, men også lidt respekt fra de andre lande. Og det kunne faktisk mærkes.

På forhånd vidste vi, at Italien og Argentina stadig var, og er en stor mundfuld. Men aktuelt, er lande som Tyskland, Frankrig og Schweiz – som Danmark ellers har stået i skyggen af i en årrække – nu indhentet. Og måske endda mere til, med vores meget store indsats og unikke spillerbredde.

Og lige en strøtanke: Skal vi op og lege med om det bedste metal, så skal vi fortsætte stilen med at løfte i flok. For selvom billard tit forstås som en individuel sportsgren, hvor man typisk er sig selv nærmest, så er vi som et lille land nødt til at tænke ud af boksen ved at lære af hinanden og bygge på sammenholdet. Det er opskriften, hvis vi skal komme op på Argentina og Italiens niveau. Det er nemlig ingen hemmelighed, at flere af de italienske verdensstjerner ikke kan døje hinanden både på og væk fra billardbordet.

Tillykke til:

Charlotte Koefoed med VM-bronzemedaljen for kvinder, der måtte se sig slået af italienske Maria Pulcini i semifinalen.

Marianne Mortensen for en samlet 5. plads. Flot i en ny disciplin.

Danmark 1: Kasper Kristoffersen, Johnni Pedersen, Erling Sjørup, Rune Kampe og Kim Henriksen med VM-bronzemedaljerne. Danmark taber 3 tætte kampe og var tæt på at tvinge Italien ud i en altafgørende stafet.

Danmark 2: Thomas Jæger, Henrik Ryholt, Tejs Tafdrup og Henrik Søndergaard med 6. pladsen og en fantastisk flot turnering med sejre over Tyskland og Schweiz.

Afslutningsvis skal lyde en særlig stor tak til sponsorerne Søren Søgaard A/S, Kelds Pølser og ASEC:GROUP samt vores to ihærdige internationale dommere, Benny Mousing Skov og Kim Petersen for en vild indsats.

Af Rune Kampe

Foto af Marianne Mortensen

 

Relaterede artikler

ÅRSMØDE 2024 | læs sportsårets spændende beretninger, se regnskab og budgetter – og som noget nyt, kom til debatmøde vedr. turneringer etc… vel mødt! (husk at tilmelde jer årsmødet 2024)

Rune Kampe

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Flot dansk bronze ved junior-EM

Niels Hansen