5-Kegler

5-Kegler | BK Grøndal vinder EM-sølv for klubhold 

I weekenden den 1. til den 4. juni 2023 afholdte Ikast BK og DDBU Coupe d’Europe 5-Pins Club Teams (EM for klubhold) i Ikast Billard Klub. Formatet var 2 singler, en double og afslutningsvis en stafet.

Kun 15 hold skulle dyste om titlen i år, da et sent afbud fra de italienske verdensstjerner tikkede ind. Det gjorde, at kampen om titlen blev anderledes spændende og mere åben i år. Reelt set kunne 5-6 hold på papiret vinde turneringen – og heriblandt hjemmebanefavoritterne fra Ikast BK med Kasper Kristoffersen, Erling Sjørup, Johnni Pedersen og Christian Sønderby på holdet. Ikast BK måtte dog se sig slået ud i kvartfinalen.

I semifinalen vandt BK Grøndal sikkert over franske CMO Morangis med cifrene 3-0. Grøndals hold var bestående af: nykåret danmarksmester Tejs Tafdrup, Henrik Ryholt, Rene Hendriksen og Rune Kampe.

Den anden semifinale blev en rigtig gyser-kamp mellem DOS Roeselare og de tyske favoritter fra Friesacker BC, og da det så meget sort ud for DOS Roeselare i stafetten, så hentede danske Kim Henriksen 50 point og bragte franske Maxime Jublot – som i øvrigt var turneringens bedste spiller – i en favorabel position med 25 point i front mod tyske Max Gabel. Maxime Jublot spillede DOS Roeselare sikkert i finalen.

Finalen lignede længe en 3-0 sejr til DOS Roeselare over BK Grøndal, hvor en single sejr på falderebet fik fremtvunget en stafet. Men lige lidt hjalp det, da BK Grøndal slet ikke fandt niveauet fra tidligere stafetter og tabte finalen med cifrene 153-200 til belgiske DOS Roeselare. Stort tillykke til holdet fra DOS Roeselare og ikke mindst danske Kim Henriksen for et fortjent mesterskab.

Når Ikast påtager sig arrangørrollen, så bliver tingene gjort til punkt og prikke – og det blev da også til et yderst velafholdt EM for klubhold. Ikast BK er bestemt ikke er uvant med afholdelse af internationale events, senest i 2020, hvor deres højt profilerede 5-Pins Event med flere inviterede verdensstjerner løb af stablen. Her deltog bl.a. daværende verdensmester, Matteo Gualemi.

Der skal lyde en stor til tak til CEB, Ikast BK, dommere og alle andre frivillige hjælpere for et flot afholdt mesterskab. Ligeledes tak til sponsorerne: Søren Søgaard, Aramith, Simonis, Nemtilmeld og Kelds Pølser.

Afslutningsvis skal det igen nævnes, at der er sket meget med niveauet i dansk 5-Kegler i de forgangne år. Vi har fået masse ny viden og inspiration med systemer/dessiner fra vores italienske landstræner. Samtidig har synergierne til Skomar styrket de hjemlige tours med ny energi, og det er mærkbart ved de internationale turneringer, hvor danskerne nu står massivt stærkere end for bare få år siden. Og selvom der stadig er et stykke op til de italienske og argentinske spillere, så nærmer vi os med hastige skridt Tyskland, som er den næstbedste nation i Europa.

 1. DOS Roeselare
 2. BK Grøndal
 3. Friesacker BC
 4. CMO Morangis
 5. Ikast BK
 6. SKD
 7. Næstved BK
 8. KNBB
 9. Randers BK
 10. BC Elite Wien
 11. WBA
 12. TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou
 13. Rouen Billard Club
 14. Ikast BK 2
 15. Billard Club Kladno
 16. Afbud fra Italien

Foto: Michael Klok, Ikast BK

 

Relaterede artikler

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe

DM-ugen | lørdagens streaming (FINALEDAG SKOMAR), resultatformidling og praktiske spillerinformationer vedr. de klassiske discipliner

Rune Kampe

DM-ugen | Kasper har 24 DM-guldmedaljer i Pool: Men i 5-Kegler genfandt jeg glæden ved billard!

Niels Hansen