3-Bande 5-Kegler

EM-GULD TIL DANMARK

Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard vinder U21 EM for 2-mands hold i Biathlon

Årets europamesterskab for unge under 21 i de klassiske billarddiscipliner, blev afholdt i Milano, Italien, hvor der var skabt nogle fantastiske rammer for de bedste unge billardspillere fra hele Europa.

Danmark stillede med 4 spillere: Lukas Mortensen, BK Fluen, Aarhus, Jonas Søndergaard, Næstved BK , Andreas Høgh, BK Fluen, Aarhus og Daniel Kristiansen, Bristol, Odense

Det blev spillet i 5 discipliner, hvoraf Biathlon var en af dem (Biathlon er et 2 mands hold, hvor en spiller 3-bande carambole, og en spiller 5-kegler)

Det blev en fantastisk oplevelse i Milano.

Der var så meget prestige og glæde og dejlige rammer for de unge spillere, der skabte spænding og drama gennem den 4 dage lange turnering.

2 af dansk billard mest talentfulde unge spillere dannede hold sammen i Biathlon, Lukas Mortensen fra BK Fluen i Aarhus stillede op i 3-bande, og Jonas Søndergaard fra Næstved BK i 5 kegler.

De vandt deres indledende puljekampe over Tyrkiet, Tyskland 2 og Italien 2.

Semifinalen vandt de sikkert over Holland efter en kontrolleret og velspillet kamp, og var nu klar til finalen mod hjemmebanefavoritterne fra Italien.

De 2 danske drenge viste i finalen alle deres talenter frem og holdt fokus.

Først spillede Lukas en super kontrolleret kamp, hvor italieneren ikke fik mange chancer, og vandt 3-Banden 25-3.

Jonas skulle nu forsøge at holde den stærke italiener på afstand i 5-kegle, og her viste Jonas så sin styrke og spillede næsten lige op med den ellers meget  velspillende modstander, og dermed lykkedes det Danmark at vinde kampen sikkert 200-152.

Sikke en præstation, guldet var i hus og storfavoritterne fra Italien måtte nøjes med sølv denne gang.

Danmark 2 med Daniel Kristiansen/Andreas Høgh blev samlet nr 7.

Individuel U-21 3-bande:

Lukas Mortensen blev puljevinder efter sejre 25-19 over Selevantas (Grækenland) og 25-4 over De Gabriele (Italien)

I 1/8-finalen blev det desværre til et nederlag på 34-35 til Falangas (Grækenland), efter en uhyre spændende afslutning.

Lukas slutter samlet som nr. 11, med et totalsnit på 1.063

Daniel Kristiansen blev 2’er i puljen efter sejr på 25-13 over Falangas (Grækenland) og et nederlag på 13-25 til Akkoca (Tyrkiet).

I 1/8-finalen vandt Daniel 35-33 over Gorguc (Tyrkiet), efter tæt kamp.

Kvartfinalen tabte Daniel 28-35 til tyrkiske Akkoca, efter at have ført det meste af kampen, men hvor Akkoca lavede en forrygende afslutning.

Daniel slutter samlet som nr. 6, med et totalsnit på 0.863

Individuel U-21 5-kegler:

Andreas Høgh spillede godt, men tabte alligevel begge sine puljekampe 0-2 til henholdsvis Del Mauro (Italien) og Haake (Tyskland).

Andreas slutter samlet som nr. 9

Jonas Søndergaard gik videre til kvartfinalen efter sejr på 2-0 over Kara (Tyrkiet), og nederlag på 0-2 mod henholdsvis Errebrecht (Frankrig) og Cucchiara (Italien)

Kvartfinalen blev dog endestationen, da Jonas tabte 0-3 til den senere europamester Emanuel Cucchiara (Italien), Jonas spillede faktisk en god kamp, men Italieneren var bare for stærk!

Jonas slutter samlet som nr. 6

Dansk billard er stolte over hvad vores unge spillere kan præsterer i international sammenhæng og  ser frem til at følge de 4 talenter indenfor billardsporten de kommende år.

Billeder og ord af Ungdomsudvalget.

Relaterede artikler

Lukas og Daniel kæmper for medaljer til Danmark

Niels Hansen

Dion Nelin uhyggelig tæt på sensationen ved EM

Niels Hansen

Tre carambolespillere kæmper for EM-medaljer til Danmark

Niels Hansen