3-Bande 5-Kegler

EM-GULD TIL DANMARK

Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard vinder U21 EM for 2-mands hold i Biathlon

Årets europamesterskab for unge under 21 i de klassiske billarddiscipliner, blev afholdt i Milano, Italien, hvor der var skabt nogle fantastiske rammer for de bedste unge billardspillere fra hele Europa.

Danmark stillede med 4 spillere: Lukas Mortensen, BK Fluen, Aarhus, Jonas Søndergaard, Næstved BK , Andreas Høgh, BK Fluen, Aarhus og Daniel Kristiansen, Bristol, Odense

Det blev spillet i 5 discipliner, hvoraf Biathlon var en af dem (Biathlon er et 2 mands hold, hvor en spiller 3-bande carambole, og en spiller 5-kegler)

Det blev en fantastisk oplevelse i Milano.

Der var så meget prestige og glæde og dejlige rammer for de unge spillere, der skabte spænding og drama gennem den 4 dage lange turnering.

2 af dansk billard mest talentfulde unge spillere dannede hold sammen i Biathlon, Lukas Mortensen fra BK Fluen i Aarhus stillede op i 3-bande, og Jonas Søndergaard fra Næstved BK i 5 kegler.

De vandt deres indledende puljekampe over Tyrkiet, Tyskland 2 og Italien 2.

Semifinalen vandt de sikkert over Holland efter en kontrolleret og velspillet kamp, og var nu klar til finalen mod hjemmebanefavoritterne fra Italien.

De 2 danske drenge viste i finalen alle deres talenter frem og holdt fokus.

Først spillede Lukas en super kontrolleret kamp, hvor italieneren ikke fik mange chancer, og vandt 3-Banden 25-3.

Jonas skulle nu forsøge at holde den stærke italiener på afstand i 5-kegle, og her viste Jonas så sin styrke og spillede næsten lige op med den ellers meget  velspillende modstander, og dermed lykkedes det Danmark at vinde kampen sikkert 200-152.

Sikke en præstation, guldet var i hus og storfavoritterne fra Italien måtte nøjes med sølv denne gang.

Danmark 2 med Daniel Kristiansen/Andreas Høgh blev samlet nr 7.

Individuel U-21 3-bande:

Lukas Mortensen blev puljevinder efter sejre 25-19 over Selevantas (Grækenland) og 25-4 over De Gabriele (Italien)

I 1/8-finalen blev det desværre til et nederlag på 34-35 til Falangas (Grækenland), efter en uhyre spændende afslutning.

Lukas slutter samlet som nr. 11, med et totalsnit på 1.063

Daniel Kristiansen blev 2’er i puljen efter sejr på 25-13 over Falangas (Grækenland) og et nederlag på 13-25 til Akkoca (Tyrkiet).

I 1/8-finalen vandt Daniel 35-33 over Gorguc (Tyrkiet), efter tæt kamp.

Kvartfinalen tabte Daniel 28-35 til tyrkiske Akkoca, efter at have ført det meste af kampen, men hvor Akkoca lavede en forrygende afslutning.

Daniel slutter samlet som nr. 6, med et totalsnit på 0.863

Individuel U-21 5-kegler:

Andreas Høgh spillede godt, men tabte alligevel begge sine puljekampe 0-2 til henholdsvis Del Mauro (Italien) og Haake (Tyskland).

Andreas slutter samlet som nr. 9

Jonas Søndergaard gik videre til kvartfinalen efter sejr på 2-0 over Kara (Tyrkiet), og nederlag på 0-2 mod henholdsvis Errebrecht (Frankrig) og Cucchiara (Italien)

Kvartfinalen blev dog endestationen, da Jonas tabte 0-3 til den senere europamester Emanuel Cucchiara (Italien), Jonas spillede faktisk en god kamp, men Italieneren var bare for stærk!

Jonas slutter samlet som nr. 6

Dansk billard er stolte over hvad vores unge spillere kan præsterer i international sammenhæng og  ser frem til at følge de 4 talenter indenfor billardsporten de kommende år.

Billeder og ord af Ungdomsudvalget.

Relaterede artikler

Meddelelse fra DDBU´s Caramboleudvalg

Rune Kampe

5-Kegler | Danmark vinder to x VM-bronzemedaljer

Rune Kampe

5-Kegler | Elite Tour 3 og Mesterrække Øst & Vest samt A-række Vest

Rune Kampe