3-Bande 5-Kegler Klassisk

De unge danske talenter tager bronze, bronze og GULD ved U21 EM i Italien

Hen over weekenden spillede vores ypperste unge talenter U21 EM i billard-disciplinerne 3-Bande Carambole, 5-Kegler og Biathlon (Biathlon er 2-kamp i 3-Bande Carambole og 5-Kegler). Mesterskabet løb af stablen i Verderio i Italien fra den 27.-30. april 2023.

Biathlon:

Danmark 1 vandt EM-finalen over det franske hold, Nathan Duries og Erian Herrebrecht, med cifrene 200-124 i ren opvisnings stil. Dermed kunne Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard stolt lade sig hylde som europamestre for andet år i træk.

Danmark 2, bestående af Daniel Kristiansen og Casper Østergaard, tabte et tæt opgør mod Danmark 1 i semifinalen, hvilket udløste fortjente bronzemedaljer.
5-Kegler, individuelt:

Jonas Søndergaard fik en flot bronzemedalje i 5-Kegler individuelt, efter et knebent nederlag til den forsvarende mester fra Italien, Federico Diciolla. Jonas Søndergaard havde ellers vundet puljespillet suverænt og ekspederet den stærke tysker, Nick Haake, ud i kvartfinalen.

Resultater fra CEB’s hjemmeside

Danmark har nu fået 9 EM-medaljer i klassisk billard i år, og som nævnt vundet 3 EM-medaljer fra U21 EM, og yderligere 6 EM-medaljer fra senior-EM. EM for seniorer blev tidligere i april afholdt i Tyrkiet. Det betyder at 2023 har været helt historisk, med et større antal danske medaljer end nogensinde tidligere ved et europamesterskab.