3-Bande

3-Bande Carambole | Følg de danske spillere fra World Cup i Veghel

World Cup i Veghel, Holland er nu i gang, og Thomas Andersen indtræder i turneringen i dag – i PPQ runden. Her venter først den hollandske all-rounder Sander Jonen kl. 11.00, og senere i dag (forhåbentlig kl. 18.00, da det betyder at Thomas har vundet kamp 1) venter lucky loser Vangelis Moulos, der som bedste toer forbliver i turneringen, efter afbud fra Nikolaus Kogelbauer. Følg Thomas og resten af det allerede voldsomt stærke felt her: FIVE & SIX

Opdatering fra PPQ runden:
Med tre spillere der alle var langt under standard, havde Thomas Andersen lidt tur i går, og han fik lige netop skrabet sig videre til tirsdagens PQ runde. Her venter to solide franskmænd, Gwendal Marechal og Kevin Vasseur. Svært, men bestemt ikke uden visse muligheder. http://umb.cuesco.net/competition/result?

Kvalrunden:
I dag indtræder Jacob Haack-Sørensen og Dion Nelin i World Cup i Veghel. Jacob lægger for kl. 10.00 mod hollandske Barry v. Beers, og Korea´s wonderboy Cho Myung-woo, der er tilbage efter endt værnepligt. Thomas Andersen kom i pulje med Dion, og de to mødes kl. 11.30 – en situation de vist begge gerne havde været foruden. De to spiller senere mod Peter Ceulemans, og der er lagt op til gode og spændende kampe for alle tre. Der er kvalifikation til 12 puljevindere samt de tre bedste 2´ere, så – masser at spille for.

Hovedturneringen:
Klar til hovedturneringen ved ugens World Cup i Holland. Alle tre danske deltagere var i går involverede i tætte kval.-puljer, hvor alle hhv. vandt og tabte en kamp. Desværre var Dions enlige sejr over Peter Ceulemans ikke nok til videre deltagelse – puljen blev vundet af Thomas Andersen efter bl.a. en suveræn sejr over Dion, 40-20 i 12 Også Jacob Haack-Sørensen er fortsat med i turneringen efter et smalt nederlag til Barry v Beers samt en tvingende nødvendig sejr over Cho Myung-woo. Der spilles i dag 8 firemands puljer fra kl. 10.00, og vores to drenge spiller kl. 12.00, kl. 16.00 og kl. 20.00 – God fornøjelse

1/8-dels finaler:

World Cup i Veghel er nu i Knock out fasen. 1/8-dels finaler starter kl. 12.00. Her spilles til 50 points, uden efterstød. Puljerne blev noget af en massakre, hvor en række verdensstjerner måtte lade livet: Choi Sung-won, Cho Myung-woo, Q. C. Tran, Marco Zanetti, Tayfun Tasdemir, Martin Horn, Jeremy Bury – alle seedede stjerner, der er slået ud.
Dion Nelin der måtte se sig slået af Thomas Andersen og netop missede hovedturneringen, leverede en godkendt indsats, hvor både han og Peter Ceulemans, der trak den anden nitte i den pulje, kan føle sig en anelse ramt på marginalerne.
Thomas kom til gengæld i hovedrunden, hvor det blev til en meriterende sejr over Tayfun Tasdemir. I den afgørende kamp om 2. pladsen var Thomas´ modstander Lütfi Cenet så uvenlig at spille med 4 i gennemsnit – og det er svært at kæmpe imod. Alt i alt en meget stærk indsats af Thomas, der betyder et spring på mere ned 50 pladser på ranglisten.
Jacob Haack-Sørensen er eneste tilbageværende dansker i feltet på 16, efter sejre over Martin Horn og Jeremy Bury. Horn viste i øvrigt, hvorfor han har været i verdenseliten i snart 20 år, da han – næsten – vendte en umulig situation (4-31) til knebne 39-40, bla. Takket være serier på 16 og 10. Intet mindre end imponerende, og desuden stærkt af Jacob at holde hovedet koldt.
Dagens kampe starter kl. 12.00 – Jacob møder Torbjörn Blomdahl. God fornøjelse

Se resultater her

Så kan vi sætte punktum for den danske del af World Cup i Veghel, Holland – og i ro og mag nyde de afgørende kampe i aften og i morgen.
Dion Nelin kom lidt tungt fra start i kamp 1 – og da han lige efter pausen så ud til at være på vej til et comeback, blev døren smækket godt og grundigt i af en meget stærkt spillende Thomas Andersen.
Sejr over Peter Ceulemans i en velspillet kamp viste sig at være too little, too late – Dion ude efter bare to kampe; men selv om han uden tvivl selv er en smule skuffet – masser af godt spil fra Dions side. Resultatet betyder ikke det store på ranglisten, idet afstanden til den absolutte top er nogenlunde Status Quo.
Thomas Andersen kom efter en rædselsfuld start videre fra en indledende pulje, hvor alle var meget under standard. Herefter solidt – og til tider fantastisk – spil fra Thomas´side. Foruden sejren over Dion tog Thomas undervejs en meriterende sejr over en af Tyrkiets store stjerner, Tayfun Tasdemir – men måtte se sig slået klart i den direkte duel med Lütfi Cenet om adgang til Knock-out kampene.
Meget fin indsats af Thomas, der med en placering 17-24 avancerer ca. 50 pladser på ranglisten, og halverer afstanden til den vitale plads i top 96. Stærkt Thomas.
Jacob Haack-Sørensen må have lidt tyndslidte nerver efter en til tider nærmest absurd turnering. På vej til at udradere Barry v. Beers, der tilsyneladende er spillet helt ud af hallen – indtil han finder en serie, pludselig har vundet kampen efter at have været bagud med 20 points. Så så det pludselig svært ud – det er ikke givet, at man slår det lille kuglelyn fra Korea Cho Myung-woo. Men det lykkedes, og så bød næste pulje på D.A.C. Nguyen (jeg nægter at udtale det), Martin Horn og Jeremy Bury.
Kampen mod Martin Horn er noget af det vildeste jeg har set. Bagud 4-31 fandt Horn pludselig 29 points i 3 indgange. Da Jacob lukkede, manglede Horn 5 i efterstød – men missede den allersidste på noget der lignede lidt gummiarm. Som sagt, vild kamp, og stor klasse af begge 2.
Det blev efterfølgende til en mere sikker og udramatisk – omend lettere overraskende – sejr over Bury, hvorefter den sidste kamp blev lidt af en ”walk in the park”, da det hurtigt blev klart, at Bury ikke helt kunne finde det storspil, der var nødvendigt for at overhale Jacob.
Dagens 1/8-dels finale blev lidt af et antiklimaks på flere fronter: Streamingen fra Holland fungerede først fra stillingen 35-34 – og kampen endte desværre med en snæver sejr til Torbjörn Blomdahl.
Jacob hentede værdifulde points til ranglisten, og selv om det ikke rykker mange pladser, er hullet til toppen af poppen blevet noget mindre.

Relaterede artikler

Stor triumf for dansk 3-Bande: Varde vandt Europa Cup’en!

Niels Hansen

Vinderne fra DM-ugen

Niels Hansen

Digitalt program DM i Billard

Rune Kampe