Snooker

19-årigt talent vinder DM i snooker

Masser af hårdt arbejde og knivskarpe målsætninger. Den opskrift sikrede i weekenden William Bjerregaard Jakobsen (Holbæk BC) DM-titlen i snooker. William startede med at spille keglebillard som 6-årige og efter en lang pause fra billard, skiftede han til snooker. Det sidste halvandet år har han har trænet imponerende 8 timer om dagen. Hvad kan det ikke blive til, hvis den top-engagerede indsats fortsætter.

Magtskifte i dansk snooker

Jakob Lund Andersen (Aarhus Pool & Snooker Klub) spillede sig frem til en finaleplads ved at ekspedere intet mindre end 20 danske mesterskaber ud af turneringen. I semifinalen slog den forsvarende danske mester, Daniel Kandi (ABK31), i en kamp forbudt for børn. Tidligere blev det til sejre over Rune Kampe (CPSC) og Christoffer Vejlager (ABK31). Alle Jakobs sejre blev vundet i afgørende frame.

William slog på sin vej til finalen bl.a. nummer 1 på ranglisten, Per Micki Christensen (CPSC) 3-2 og den 5-dobbelte danske mester, Allan Norvark (CPSC), med 3-1 i semifinalen.

Finalen var præget af nerver

Det var en intens finale præget af nerver, hvor ingen rigtig fandt ro og niveau fra tidligere runder. Ved stillingen helt lige i matchen 3-3 måtte Jakob bøje sig for overmagten – William udviste stort mod og grab chancen med svære langpots og stabilt spil. William Bjerregaard Jakobsen kunne efterfølgende kalde sig den toogtredive tyvende DM vinder i dansk snookerhistorie.

”Jeg var alt for nervøs i finalen, jeg spillede godt i første frame, så blev jeg pludselig klar over jeg stod med en god chance for at blive dansk mester”, sagde en meget træt Jakob Lund Andersen efter finalen.

En meget begejstrede mor til William, sagde under finalen, ”jeg håber ikke det her varer ved. Jeg kan simpelthen ikke sidde stille og se de mange spændende momenter”. Det lykkedes hende at gå mere end 9000 skridt i klubben på finaledagen.

Begge spillere er meget pottestærke, god teknik og har det naturlige øje for pottet. Men de er også uslebne diamanter som kan drive det langt med mere finesse, desinvalg og positionspil. Det bliver spændende at følge den generelle udvikling i dansk snooker fremadrettet.

Generationsskifte på vej i dansk snooker

Det er en særlig energi og et godt fællesskab, der afspejler snookermiljøet i disse dage. Mange unge spillere har allerede indfundet sig med den etik og respekt der ligger i snookerspillets DNA. Det skinner igennem, når man besøger Copenhagen Pool & Snooker House på en almindelig hverdag. Her går en stor flok ambitiøse unge dagligt rundt og træner målrettet for at mestre det svære spil.

Årets DM-finalestævne var præget af et stærkt team af frivillige, med et kommentatorteam bestående af Henrik Kaj Hansen, Michael Ørbech Couriol, Hans Peter Roth og sludrestærke spillere som bød sig til. De to førstnævnte kommenterer snooker på Eurosport til daglig. Der var arrangeret dommere til alle streamkampe og lagt nye sponsorerede klæder på bordene. Alt spillede i top, hvis man ellers lige ser bort fra det buldrende varme spillelokale og de svære forhold med høj fugtighed i luften, hvilket gjorde, at turneringledelsen besluttede, at spillevest blev valgfrit.

DDBU takker Copenhagen Pool & Snooker House, klubben (CPSC), personale, alle frivillige hjælpere, spillerne, Søren Søgaard, Simonis, Aramith, Nemtilmeld, Inkpro og turneringslederne Michael Ørbech Couriol og Allan Bruun for god ro og orden.

Tillykke til alle medaljetagere!

Resultater ses her: CUESCORE

 

 

Relaterede artikler

DM-ugen i Herning i uge 25

Rune Kampe

I dag er det Den Danske Billard Unions 90-års fødselsdag!

Rune Kampe

WILLIAM BJERREGAARD JAKOBSEN DANMARKSMESTER I 6-REDS

Rune Kampe