Kegler

Søren Søgaard ligaen(keglebillard) – status efter 18. runder.

 

 

indledning

Denne runde skulle byde på en historisk udbyggelse af 800,00 kampe pr. sæson, da vi ved Martin Kristensen (lørdag) og Kent Erichsen (Søndag) skulle nå det astronomiske høje tal 21. Hvis du er nysgerrig på hvordan kampene i weekenden er gået, så læs med mig videre i teksten.

En sjov anekdote. Allan Kjærsgaard har i denne sæson lavet to 800,00 kampe mod Johnny Hansen og Henrik Søndergaard – det samme har Kent Erichsen i øvrigt gjort – mon der er to spillere som hader Kolding, fra et tjære-dryppende hjerte…?

 

Lørdag

Asaa(77,23) vs Bristol(91,00) – 6-2

Asaa ligger på magisk vis med helt i toppen, deres pt. største rivaler må siges at være Bristol, som er med i kampen om en slutspilsplads. Bristol er blevet forstærket væsentligt ift. opstarts opstillingen. Dette er sket i kraft af et bytte med Svend Aage og Jens Solberg Nielsen.

Mike fra Asaa har i år vundet mange vigtige kampe til Asaa-holdet, særligt kampene der løber i “mange” indgange, er blevet vundet til Asaa’s fordel. Det samme skete i dagens opgør, idet en Mike-sejr i 19. indgange var en realitet.

Jens Nielsen har ikke for alvor fundet sit ellers højere niveau endnu, og det kostede endnu et nederlag til Bristol-truppen.

A1 starter kampen mod Martin ved at kikse udlægget, og derefter så Martin sig ikke tilbage. 400 kegler senere, kunne Martin hilse sejrene ud til Asaa’s tilhængere i rygerummet…..når nej, hilse op til kameraet, my bad..

Så den sidste kamp mellem Brian og Søren, var i realiteten ligegyldig for holdkampens samlede resultat. Var dette dødsstødet til Bristol, og Asaa’s billet til DM-slutspillet……?

Vejby(127,23) vs Helsingør(65,83) – 8-0

Efter at Helsingør har mistet Erling Pedersen til fordel for Gilleleje, så har Helsingør måtte ud og skaffe ekstra mandskab. Indtil videre har de haft Rene Hendriksen og i denne weekend, Rune Kampe med på holdet. Vejby skulle dog vise sig at blive en for hård nød at skulle knække, også selvom Rune Kampe gjorde det yderst imponerende.

Rune står efter 2. indgang på 664 og Thomas Bræck på 0 – men 40 minutter senere er det nul skiftet ud med et 800 – crazy comeback fra “Bræcken”, og et kom igen herfra til Rune.

Gilleleje(73,06) vs Ringsted(50,02) 8-0

Mand for mand er Gilleleje klart et stærkere hold, men man skal aldrig undervurdere som modstander. I denne kamp sprællede midtsjællænderne ikke helt så meget i nettet – idet Gilleleje kunne sætte “cruise-control” til og glide elegant over i en 8-0 sejr.

Dog får Sebastian Hedengran virkelig muligheden, idet Niels Fritz skulle bruge 20. indgange for at nå sine 800 point. En Fritz, som ikke helt har ramt formen efter det individuelle DM i Asaa, hvor Niels imponerede billard Danmark med 170 i total.

BK Frem 1(104,12) vs Vordingborg(93,45) 8-0

Der var virkelig lagt i kakkelovnen til en flot holdkamp. BK Frem hænger lidt i bremsen (point-mæssigt), og med en sejr over Vordingborg kunne de rykke tættere på “deres” 2. plads i grundspillet. Kampen skulle dog blive ret ensidigt. Per Jensen vinder i 3. indgange over Claus Hansen og Bent Sørensen vinder i 4. indgange over Henrik Hansen. Dermed var der pres på Vordingborg-spillerne – som mest af alt, lignede nogle gæster i elitedivisionen.

Vordingborg spillerne fandt dog aldrig helt sig selv – det kan her nævnes, at Anders Henriksen midtvejs fik en midlertidig skade i nakken i form af en nerve der havde sat sig i klemme, dog slap den relativt hurtigt. Men det kan have kostet et par procenters fokus!

Korsør BC(78,07) vs Sorana (71,98) 6-2

I min optik er det noget overraskende, at Korsør pt. ligger tredje sidst og dermed befinder sig i nedrykningsfare – særligt hvis man kigger på holdsnit. Men faktum er i år, at der er et enormt stort midterfelt – (Helsingør, Sorana, Gillleje, BK Frem 2 og Korsør som alle har mellem 65 og 78 i holdsnit). Men som bekendt, har alle en plads i divisionen. Når gamet er så tæt, så kan det ske for de fleste hold – og indtil videre, har Korsør trukket det kort.

Kunne Korsør vinde i dag, ville det være yderst afgørende point om at undgå nedrykningsslutspillet. Særligt vigtigt måtte det være for Korsør, idet Kai H. Jensen ikke kan deltage ved nedrykningsslutspillet….. gyyyyss.

Lars Jensen (tredjemand) spiller en ganske god kamp i 5. indgange, og holder derved liv i drømmen om sejr. Michael Schæffer, sætter om ikke en kæp i hjulet, så måske en tynd pind i hjulet på de drømme – med andre ord, Korsør-spillerne skulle virkelig vise at de var klar. På papiret må det nok konstateres at Soranas top, slet ikke lever op til deres normale niveau. Med samlet set ca. 500 point fordelt på Søndergaard og “farlige-frank”, kunne de ikke udgøre en trussel mod Korsørs Ronnie Dalgaard og Kai H. Jensen.

Søndag

Asaa(77,23) vs BK Frem 2(71,85) 4-4

Asaa leverede, med Asaa briller, en meget vigtigt sejr om lørdagen mod Bristol. Det er altid med sådanne præstationer, at de helst skal følges op, for virkelig at være kostbare. Omvendt kunne BK Frem 2 virkelig godt bruge nogle mp, for at stå stærkere om “slaget i bunden”. Så der var lagt op til god billard i “Sparekassen – Vendsyssel Arena”.

Igen trækker Mike hans speciale ud af ærmet, idet han igen får en sejr i “mange” indgange (16) over BK Frem 2`s Benny Kjærsgaard – som er kommet sig over sidste weekends sygdom. Efter første runde står den 2-2, og da Martin hurtigt får skovlen under Allan Kærsgaard i 4. indgange, så er der pres på det sidste bord. Søren brænder da man mangler 172. Poul Arne tager imod chancen med kyshånd, og slukker med 290. Dog har Søren et efterstød, som Søren laver for kort – derved 4-4.

Gilleleje(73,06) vs Helsingør(65,83) 4-4

Helsingør kunne med en sejr i dag, skabe større afstand ned til nedrykningsslutspillet – efter dagens opgør bliver afstanden øget til 3MP, men hvis man spurgte Helsingør, så ville de helt sikkert gerne frigøre sig yderligere.

Henning Kaas vinder sin kamp efter 15. opslidende indgange og Ole Christiansen taber i 12. indgange. Niels Fritz har fundet spillet fra individuelt DM frem, og slukker potten med 160 i snit, gg da Tino Ishøj var blevet forvandlet til en bænkevarmer af Rune Kampe, var den uafgjorte holdkampe en realitet.

BK Frem 1(104,12) vs Sorana (71,98) 4-4

Lige så vigtig BK Frem’s sejr var over Vordingborg, ligeså ærgerligt var det ene point de “smed” til Sorana i dag.

Per Jensens kamp står i skarp kontrast, til gårsdagens sejr i kun 3. indgange. Allan Grønager kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret efter 9. indgange med cifrene 328-800. Bent Sørensen vinder på nabobordet en sikker sejr over Michael Schæffer I 7. indgange.

Farlige-frank får rejsning, ved at slå Sebastian Skøtt – fik jeg dine tanker et forkert sted hen i et svagt øjeblik???? Jeg må videre. Frank vinder over Sebastian i 5. indgange, Sebastian får aldrig rigtigt vist tænder og når 220.

Henrik Søndergaard har det sidste stykke tid, været lidt ude af sig selv. Men i dag fik han en god start, som lovede godt. Men da han brænder ved 414, fik Kent chancen. Kent kvitterede ved at slukke i første indgang – flot spillet af Kent og ærgerligt Søndergaard ikke fik mere ud af den ellers gode start.

Korsør(78,07) vs Vordingborg(93,45) 0-8

For at Vordingborg skulle fastholde sin fine position i toppen af rækken, var 2 point i dag et krav. Men Korsør er bestemt ikke nemme at have med at gøre, så det var et respektfuldt og ydmygt, men kampklart Vordingborg hold, der mødte til “indvejning” i Korsør BC.

Kampen mellem Claus Hansen og Lars Jensen, blev ret entydig, idet et godt udlæg på 500 fra Claus Hansen, samt to vildt ringe læg, skabte vanskelige betingelser for Lars. Efter 6. var kampen slut til Vordingborgs fordel.

På nabo bordet, blev der “hygget” lidt. Henrik Hansen skulle bruge 14. indgange, for at nå sine 800 mod André. Derved et godt udgangspunkt for Vordingborg, og vanskelige betingelser for Korsør.

Ronnie Dalgaard ligger godt ud mod Jan szymula (ca. 400 efter 2. indgange). Imens slukker Anders på bordet ved siden af, efter 3. indgange. Derved var kampen faktisk vundet. Ronnie brænder ved 704 point, og giver den lille tætte og mentalt stærke lollik chancen (Szymula skulle lave 404point). Hvad Jan ikke vidste var, at han ville få en indgang mere – og denne gang tog Szymula ikke kun lille fingeren, men åd Ronnie med hår, billardsko, gummigreb og det hele.

Søndag Vejby(127,23) vs Ringsted(50,02) 6-2

Holdsnittende taler sit tydelige sprog, Vejby SKAL løbe Ringsted-gutterne over ende. Dette gjorde de også – dog skal det til historien nævnes, at Sebastian Hedengran for anden gang i denne sæson, får skovlen under Ole Nymark. I første halvdel i 8. indgange, og denne gang to indgange bedre – dejligt at se de nye drenge i rækken, stikke lidt til de etablerede topspillere.

 

Stillingen i toppen

 Nr. 1 Vejby 30MP. Vejby har – helt forventet, trukket fra det øvrige felt. Meget skal gå galt, hvis ikke Vejby skal ligge lokaler til DM-slutspillet.

Nr. 2 Vordingborg 26Mp og individuel score (96-48). På næsten yderste mandat, er Vordingborg placeret som nummer 2.

Nr. 3 Asaa 26Mp og individuel score (94-50) altså en enkelt kamp ringere end Vordingborg – dog er Vordingborg et stykke foran på samlet holdsnit (Asaa er 16 i snit bagefter Vordingborg).

Nr. 4 BK Frem 1 23mp. Det skal lige siges at BK Frem er en kamp bagud ift. det øvrige felt. Kan Asaa og Vordingborg mon hold BK Frem 1 på fjerdepladsen, eller vil det som spået, lykkes at genvinde “deres” 2. plads…?

Nr. 5 og derved lige udenfor slutspilspladserne har vi Bristol med 22mp. Kørt kan det siges, at det er tæt i toppen.

Jeg vil ikke udpege nogle særlige nøglekampe, men blot sige – følg med om 14. dage, og se hvad der sker. Den tætte top, er lig med enormt meget på spil. Hvem skal have de eftertragtede pladser, og hvem skal følge med hjemme foran skærmen….?

Nedrykningsslutspillet.

Nr. 9 og derved hjemmebane kandidat, BK Frem 2 12mp. Som det ser ud lige nu, Så har BK Frem 2 overtaget Korsørs hjemmebane plads,i nedrykningsslutspillet. Det at have hjemmebanen, giver udover 1,5mp også hjemmebane fordelen – så det er ikke uvæsentligt.

Nr. 10 Korsør 12mp. Det er to individuelle sejre der skiller de to hold ad, måske gør 0-8 nederlaget mod Vordingborg, måske særligt ondt nu her.

Nr. 11 Ringsted 6mp.

Nr. 12 Aars 3mp.

Generelt kan man sige, at Ringsted og Aars har isoleret sig i bunden og må være “favoritter” til nedrykning. Men igen – billard på topplan er utroligt uforudsigeligt.

Læs med i næste afsnit a….. stop dig selv Anders, det er da ikke Sigurds Bjørnetime… Følg da bare med derude…. 😉

 

Med sportslig hilsen

Anders Henriksen, DDBU`s kegleudvalg.

 

Relaterede artikler

DM-ugen i Herning i uge 25

Rune Kampe

I dag er det Den Danske Billard Unions 90-års fødselsdag!

Rune Kampe

DDBU inviterer til afskedsreception for Hanne Rasmussen  

Rune Kampe