Kegler

Søren Søgård ligaen (Keglebillard) – status efter 16. runder.

Søren Søgård ligaen (Keglebillard) Status efter 16. Runder.

Indledning

Weekendens højdespringer blev Johnny Hansen. Johnny var brænd varm, og skulle kun bruge 3 indgange, for at nå sine 1600 point. Om søndagen blev “hole-in-one” nr. 90 en realitet – en imponerende rekord, som kommer til at stå meget, meget længe.

Helsingør har mistet Erling Pedersen, grundet nogle interne omstændigheder. Erling har valgt at fortsætte sin billardkarriere i Gilleleje, men først har Erling 60 dages karantæne som skal udstås. Det betyder, at Erling ville kunne spille for Gilleleje i den sidste runde i Søren Søgård Ligaen.

Gilleleje er amputeret til weekendens runde, idet Tino Ishøj og Ole Christiansen er ude. Hvilken konsekvens får det for Gilleleje? Find svaret i teksten læs.

Lad og komme til selve kampene.

Lørdag

BK Frem 2(74,43) vs Helsingør(64,77) – 2-6

Favoritværdigheden må BK Frem 2 påtage sig. Mand for mand har BK Frem 2 bedre spillere (målt på årssnit). Derudover har de også en fordel ift. hjemmebane. Men lad det være sagt med det samme – Helsingør løb ganske enkelt hen over BK Frem 2. Med sejre fra bunden i 5, 7 og 4 indgange, så skal alle hold i rækken løbe stærkt for, at følge med. Dog var der lidt spænding i kampen, idet at kampen mellem Keld Olsen og Poul Arne Aagaard blev meget tæt. Dette skete imens Allan Kjærsgaard, var i gang med at save hovedet af keglebillardlegenden og Danmarksmesteren fra 1995, Rene Hendriksen. Rene Hendriksen erstattede Erling Petersen – det bliver spændende, at se hvor meget Rene kan lokkes til at spille fremadrettet.

Bristol(93,81) vs Ringsted(49,95) – 8-0

Når et af rækkens tophold møder et bundhold, så er der altid øretæver i luften. Sådan blev dette også denne gang. Det skal dog siges at Ringsted fik en håndsrækning fra Bristols 3 og 4 mand, idet de skulle bruge 14 og 16 indgange, for at nå distancen. Som bundhold er det netop ved disse chancer, man rigtigt skal slå til. Så Ringsted vil nok være lidt ærgerlige over, ikke at kunne tage 1mp med tilbage til Sjælland.

Vejby(126,24) vs BK frem 1(102,10)  6-2

Disse to hold, må påregnes at være de største kandidater til guld og sølv. Begge hold har som de eneste i rækken, over 100 i samlet holdsnit. Men som man har set det rigtig mange gange, så er højt snit ikke lig høj placering i stillingen.

Et sjovt eksempel herpå er DM individuelt i 1996. Her vinder Jan Szymula med 64 i totalsnit, hvilket reelt var på mesterrækkeniveau og noget under det daglige eliteniveau. Jan vinder iøvrigt finalen mod Rene Hendriksen, som er med på Helsingørs hold.

Vejby vinder de to første kampe i 9 og 5 indgange. Michael Sørensen havde muligheden, for at gøre kort proces i to indgange, men “stålandens” ellers urokkelige nerver, var vist ikke helt på plads. Det betød at der skulle gå 3 indgange, mere end nødvendigt før kampen blev afgjort. Per Jensen udnyttede chancen, ved at score 416 i en serie – så det kunne have kostet dyrt for Vejby.

Sebastian Skøtt lavede en fejl, og mere så Sebastian ikke til billardbordet – eller jo, det var lige nøjagtig hvad han gjorde, så billardbordet – som i på afstand. Ole Nymark kvitterede, ved at lukke i 1 indgang. D

Da Ole lukker, var det kun for syns skyld, at Kent kunne vinde over Bræck i 3 indgange.

Gilleleje(72,55) vs Korsør(79,04) 5-3

Gilleleje skulle bruge 2mp for, at holde liv i en i forvejen lidt tynd hold-DM drøm. Hvorimod Korsør jagter hvert eneste point, for at undgå nedrykningsslutspillet. Gilleleje var på papiret noget amputeret, idet Tino Ishøj og Ole Christiansen er ude pga. teknisk knock-out. Det betyder at Gilleleje har sendt bud efter Per Andersen og Lars Wiberg.

Det var måske i bagklogskabens klare lys, måske meget godt. I hvert fald sikrede netop Per Andersen og Lars Wiberg 2 sejre i bunden. Det ar være foran 4-0 har en enorm positiv psykologisk betydning – hvilket Henning Kaas kunne nyde godt af.

Henning sikrede Gilleleje sejren ved, at spille uafgjort med Ronnie Dalgaard I 10. Indgange.

Vordingborg vs Aars Vordingborg

Vordingborg vinder uden kamp

Sorana(72,49) – Asaa(78,52) 6-2

På papiret en utrolig ligeværdig kamp, som kan gå begge veje. Lad mig citere Martin Kristensen – “Vi har det svært i Sorana”. Dette forstår man godt, når man ser på Sorana 1, 2 og 3 mænd – som lukker i 3, 4 og 2 indgange. Der ville alle hold komme på glatis. Asaa havde dog et lyspunkt i mørket, idet Søren Sørensen formår at spille uafgjort i 4. indgange med farlige Frank.

Søndag

BK Frem 2(74,43) vs Ringsted(49,95)  8-0

Som det er pt. er disse to hold blandt de deltagende hold i nedrykningsslutspillet. Disse indbyrdes kampe, kan have stor psykologisk betydning for det senere forløb i et nedrykningsslutspil. BK Frem er dog markant stærkere end Ringsted, og de burde ikke smide point her.

BK Frem 2 spiller en jævn holdkamp, og kan rimelig sikkert vinde 8-0.

Bristol(93,81) vs Helsingør(64,77)  6-2

Kunne Helsingør fortsætte det fantastiske spil fra gårsdagens kamp? Det er i hvert fald kravet, hvis de skulle have 2mp med hjem til Holger Danske.

Helsingør havde dog den ulempe ift. lørdagens kamp idet, at Jan Guldager ikke var med i dagens opgør. Hvilket betyder, at de har indhentet en debutant i rækken med ca. 30 i årssnit. Thomas Salling blev for stor en mundfuld for Poul, hvilket resulterede i en sikker sejr i 10. indgange.

På nabobordet var der spænding. På forhånd må Jens Solberg være en klar favorit, men med flere sæsoner væk fra den bedste række, så skal man lige finde sig til rette igen. Dette udnyttede Simon Debel, og kunne derfor vinde en meget tæt kamp (776-800 i 14 indgange). Derved holder Simon liv i drømmen for Helsingør.

Opgøret mellem Johnny Hansen og Rene Hendriksen, er på mange måder et opgør mellem datidens topspillere og nutidens bedste kegle. Rene fik dog ikke mange chancer, idet Johnny slukkede i udlægget, som han fik af Rene – en hård weekend for Rene, der samlet når 68 point I 4. indgange for weekenden.

Vejby(126,24) vs Korsør(79,04) 6-2

Vejby er rækkens klart bedste hold, det demonstrerede de endnu engang. 4, 3 og 2 manden vinder i 6, 5 og 5 indgange – uden så meget slænger i valsen. Kai holder æren lidt i behold for Korsør ved, at slå Bræck i 4 indgange.

Korsør kunne ellers godt have brugt 1mp for denne kamp!

Gilleleje(72,55) vs BK Frem 1(102,10) 4-4

BK Frem skulle virkelig bruge 2mp fra dagens opgør. Men et par gutter fra Gilleleje, ville også have en del af point-kagen. Bent Sørensen vinder sikkert i 6. indgange. På bordet ved siden af, har Per Jensen problemer. Per Jensen taber til sin navnebror Per Andersen I 6. indgange. Derved var der pres på Kolding. De skulle som minimum bruge en sejr og en uafgjort.

Jeg kan levende forestille mig, hvordan Henning Kaas havde ild i sine sko pga. den hastige gnidningsmodstand med gulvet. Henning løber ganske enkelt hen over Sebastian Skøtt i kun 4. indgange.

Kent vinder over Niels Fritz og dermed undgår BK Frem 1 den totale katastrofe, idet BK Frem slipper ud af “løvens hule” med 1mp.

Iøvrigt skete det samme for Vordingborg i årets første kamp. Gilleleje skal man passe på. Det ene point luner godt i Gilleleje, og puster lidt mere liv om DM-hold drømmen.

Vordingborg(94,04) vs Asaa(78,52)  4-4

På papiret var Vordingborg favoritter. Mike får oprejsning og vinder over Henrik Hansen i 8 indgange. Henrik kommer aldrig ind og får fat, oplæggende var til den svære side, og de to store chancer han fik, udnyttede han ikke godt nok.

På nabobordet var Claus Hansen presset i bund, idet Lars Tribler er ved bordet og ballerne ligger fint. Men en hjerneblødning fra Lars, giver Claus Hansen chancen. Claus siger ”tak som byder” og får lukket for næsen af Lars med en serie på 332. Claus var noget ude af position, faktisk så meget, så holdkammeraterne har startet en indsamling til en ny kø til Claus – for satan de fik nogle på skallen…. øv for køen, men vildt godt for holdet.

Søren Sørensen løber Jan Szymula over ende i blot 2. indgange. Derved skulle Anders sikre Vordingborg mod den totale katastrofe. Martin brænder ca. 200 point før mål og givet Anders chancen. Ud fra egen hukommelse, var jeg vel i alvorlige problemer 8-10 gange, og særligt de sidste 26 point, var helt umulige. Efter en nakkebal med rød i to bander, og direkte op i den hvide, som går som en tværbal – kunne Anders lukke kampen efter en serie på 328.

Sorana – Aars

Sorana vinder uden kamp.

Stillingen i toppen.

Vejby har trukket lidt fra, og er nu to point foran Vordingborg – og de to hold skal ikke mødes mere i år.

Nr. 2 er Vordingborg, som er 1 point foran Asaa.

Nr. 3 (Asaa) er 3mp foran Bristol og BK Frem 1. Dog har BK Frem en kamp mindre end resten.

I næste runde skal Vordingborg møde BK Frem 1 – en sejr til et af holdene, ville være yderst fordelagtig ift. en høj placering i stillingen.

Kan Asaa klare cuttet….? Kan Bristol rejse sig, og spille sig i slutspillet..? find ud af det næste runde (lørdag) hvor Asaa har hjemmebane mod Bristol.

Kan BK Frem indfrie forventningerne og blive nr. 2 efter Vejby….? find ud af det næste runde.

Nedrykningsslutspillet

Korsør ligger pt. til at have hjemmebanen i nedrykningsslutspillet, dog skarpt efterfulgt af BK Frem 2. Der er kun 1 point imellem de to hold. Det skal siges, at de to hold ikke skal mødes mere i den ordinære spilletid.

Nr. 3 er Ringsted som er 3 point efter BK Frem 2. Hvis Ringsted kan sluppe 2. pladsen fra BK Frem, så har de en noget bedre mulighed for overlevelse. Dog har Ringsted et hårdt program tilbage, hvor de skal møde Gilleleje, Vejby, Sorana, Vordingborg, BK Frem 1 og Korsør – næsten for hårdt program til sidst.

Aars har meldt afbud pga. covid-19 situationen, og de er så langt bagefter, så det bliver mere end almindeligt svært at komme højere op. Men vi må se hvad Mette Frederiksen melder ud på onsdag.

 

Husk at sætte kryds i kalenderen til om 14 dage, hvor SS-ligaen går ind i den afsluttende fase, hvor der ikke bliver givet ved dørene.

 

Med sportlig hilsen

Anders Henriksen, kegleudvalget i DDBU.

 

Relaterede artikler

Keglebillard: Johnny Hansen og Charlotte Sørensen vinder DM 2021

Rune Kampe

DM Kegler Individuelt 2020/21 – Oddset/Streaming/Program mv.

Kent Rifbjerg Erichsen

Information fra Turneringsudvalget om afvikling af resten af sæson 2020/2021

Rune Kampe