Kegler

Søren Søgård Ligaen (Keglebillard) – Status efter 10. runde

Indledning

Velkommen tilbage til Nordjylland, som dog stadigt halter lidt efter med 4 mindre kampe i baggagen.

Weekenden den 9+10. januar spiller både Asaa og Aars 4 kampe, og vil dermed kun være deres egen indbyrdes kamp efter, hvis de ikke når at få den afviklet inden.

Fortsættelsen af sæsonen er jo lidt usikker, og vi håber meget på en genåbning den 3. januar, som vi ved fælles hjælp kan tilsikre. Så pas på hinanden derude!

Når vi nu er ved emnet, så må elitespillere fortsat træne i de 38 nedlukkede kommuner, men det kræver at den lokale billardklub er åben, hvilket jo bestemt ikke er tilfældet alle steder. Anbefalingen er, at man ikke kører ud af ens egen kommune for at dyrke billard i en nabokommune. Hvad end om det er en af de 38 kommuner eller ej, når man selv bor i en af disse. Det er altså ens bopæl og ikke klubbens placering, som afgør hvordan man må agere.

23 spillere sidder formentlig og tænker på individuelt DM i Asaa, og dennes gennemførelse. Vi ved, at med de nuværende regler vil stævnet kunnet gennemføres. Men vi vil i DDBU lave en vurdering i samarbejde med arrangøren, når vi nærmer os og bedre kan vurdere Covid-19 situationen. Bliver stævnet afholdt, så vil der naturligvis være god streaming dækning.

 

Lørdag

Helsingør – Korsør  4-4

Korsør skulle hente 2 matchpoint som en lille fødselsdagsgave fra holdet til Ronnie Dalgaard.  Men men men, Helsingør er slet ikke i gavehumør, eller var de? Streamingen fungerede ikke om lørdagen, og det superærgerligt, da vi snakker om en vaskeægte gyser.

Jan Guldager smider rød i hul på en direkte direktør, da han mangler 6 point. Lars har så 2 indgange til at lave de sidste 14 point med ballen i hånden begge gange, og brænder begge forsøg, så Jan var ellers i gavehumør, men Lars tog ikke imod.

Kai Jensen taber så en for ham katastrofal skidt kamp. Efter 13 indgange og mere end 2 timers kamp står scoretavlen på blot 672 point, og en uafgjort er en realitet.

 

Ringsted – Kolding 1  2-6

Den midtsjællandske klub har haft helt styr på Kolding i denne sæson. Det er nemlig blevet til en let sejr imod Koldings andethold. Så det skulle blive spændende at se om de også kunne drille førsteholdet fra Kolding. Lad mig sige det med det samme! Det blev ikke tæt i bunden, hvor Bent og Per hurtigt får lukket kampene i 6 indgange uden den store modstand. Til gengæld, så blev det da en helt anden holdkamp i de sidste 2 kampe. Kent ligger godt ud med 398 point i udlægget, men så var den kamp også slut for Koldingmanden og Bertil kan i flot stil cruise i mål. Samtidig er 2 x Sebastian i gang på det andet bord, hvor tingene spidser meget til imod slutningen. Koldings Skøtt er bagud helt til sidst, og Hedengran mangler blot 20 point efter 11 indgange. Her lykkedes det så Skøtt at få lukket kampen lige foran Hedengran. Så det var virkeligt tæt på pointtab til topholdet fra Kolding. Ringsted spiller en god holdkamp med 73.24 i holdsnit. Det er bestemt godkendt, og tegner godt for de kommende holdkampe.

 

Asaa – Gilleleje  4-4

Så lykkedes det endelige Henning Kaas at komme i gang med sæsonen. Han lukker i blot 4 indgange, og vinder sammen med Ole Christiansen 2 rimelig sikre kampe. Så kunne man jo forvente en 5-3 sejr til Gilleleje, når man har Tino (Mr. Luk i efterstødet) Ishøj på holdet.

Martin og Søren fra Asaa skal så begge vinde for at sikre point. Asaa har jo netop fået samlet en masse point i de første 4 kampe, som de har spillet. Så man håber selvfølgelig på at komme med i slutspillet i divisionen. Nordjyderne skuffer bestemt ikke, tværtimod. De lukker begge i 4 indgange. Så kan selv Tino ikke lave sit ”nummer”, og når blot 70 point.

 

Aars – Vejby 0-8

Dagen bød på en lille træningsdag for Vejbys danske mestre. 46.38 i holdsnit er på ingen måde en trussel imod mestrene fra Nordsjælland, som vinder i sikker stil med 123.07 i holdsnit. Blot Jack Lassesen kan gøre en smule modstand, og når 720 point.

 

Kolding 2 – Sorana  6-2

Sorana var utrolig tæt på point imod Kolding 1, så der skulle hævnes imod det på papiret svagere Kolding 1 mandskab. Men billard er bare på dagen ofte en underlig størrelse. 96.60 i holdsnit til Kolding 1 er virkelig flot, og specielt overrasker Allan Kjærsgaard med sin anden kamp på 800 i snit på blot 4 uger. Faktisk den 3 kamp, da der også var en til onsdagens træning. Vildt imponerende, og så specielt i lyset af, at Allan aldrig før de 3 gange har lavet 800 i hverken træning eller kamp. Poul Arne imponerer også, og vinder sin første kamp i år med 200 i snit. Er dette vendepunktet for andetholdet fra Kolding? Det er i hvert fald yderligere nedtur for Sorana, som igen må se sig slået.

 

Bristol – Vordingborg  6-2

De kan noget dem fra Sydsjælland, men ingen kan vide sig sikre imod et hold med Johnny Hansen og Brian Nielsen i toppen. Vordingborg går ind i kampen, som ligaens tophold. De har ført fra start, men ikke til mål. Det går nemlig galt for Claus Hansen, som meget overraskende må se sig besejret af en velspillende Svend Aage Hansen, som lukker i 9 indgange. Ikke imponerende, men nok til at slå en skidt kørende Claus. Jan Szymula har været helt flyvende i år, som nok én blandt meget få spillere. Det var han så slet ikke på dagen imod tidligere holdkammerat Brian Nielsen. Det er altid specielt at møde en god ven, så måske det har spillet ind? Resultatet var i hvert fald, at Johnny Hansen med sit speciale kan sikre Bristol sejren på 6-2 med en af sine velkendte 800 i 1 indgang.

 

Søndag

Helsingør – Kolding 1  4-4

Kolding spiller med 4 nye spillere i forhold til dagen før? Ja, det ser det ud til på papiret, hvor kun et navnesammenfald indikere, at det faktisk er de samme spillere som fra lørdagens kamp. 3 spillere med 53.33 eller derunder, så bliver det ofte et problem at få matchpoint. Nu har et tophold som Koldings førstehold jo ofte vinden i rykken, som man kender det fra tophold. Der er dog grænser for, når stærk sådan en storm kan blive. Så Jan Guldager tager første stik til Helsingør, og Simon Debel er så utrolig tæt på at tage andet stik. Han har 3 chancer for at få lukket potten foran en ellers normalt velspillende Bent Sørensen. Men på nærmest tilfældig vis lykkes det Bent at få lukket, og Simon kikser efterstødet med blot 12 manglende point. Puha…! Så fik vi da også 3 timer og 10 minutter til at gå med det. Nu skulle Koldings hold så blot snøre sækken med deres 2 i toppen. Men, Erling starter ud med 294 point og problemerne er startet. De fortsætter på det andet bord, hvor Keld konstant producere point, mens Sebastian slet ikke får sit linjespil til at fungere. Så Keld lukker i flotte 6 indgange, og presset er nu flyttet over på Koldings Kent Erichsen, som i denne sæson på ingen måde har imponeret og ligger aktuelt 50 i snit under årssnittet. Erling går dog i stå efter sin flotte start, og Kent får uden at imponere lukket i 5 indgange.

 

Ringsted – Korsør 2-6

Ringsted spillede godt lørdag, og kunne med en matchende præstation blive en ordentlig mundfuld for Korsør. Lars Jensen har ikke været kørende i år, og taber faktisk overraskende til René Hedengran, og Ringsted er så godt på vej imod matchpoint. Kai genvinder dog sit ubestridte format, og vinder imod Bertil Petersen, som absolut ikke får sit spil fra lørdagen til at fungere. Ronnie vinder holdkampen for Korsør med en tæt kamp imod Sebastian Hedengran. Lidt tættere end godt er, hvis pulsen ikke skal blive høj!

 

Asaa – Vejby  4-4

Det er svært at spille nordenfjords. Det har vist sig så mange gange, at ingen hold i hele ligaen ikke har prøvet af miste point i Asaa. Hvad årsagen præcis er vides ikke! Men de kan noget specielt på hjemmebane de nordjyder. Mike Christensen gjorde ikke noget ”specielt”, men til gengæld var Carsten Rasmussen helt ved siden af sig selv, og taber i 13 indgange og under 50 i snit. Chok! Martin og Søren kan så afgøre kampen til deres fordel, men det sætter Ole Nymark ”hurtigt” en stopper for, og lukket i 11 indgange. Yes, korrekt. Ole vinder i 11 indgang, og ligner ikke en mangedobbelt danske mester.  Meget værre er det dog for søren da, som kun når 434 point. Thomas Bræck er også på dybt vand, og taber til Martin Kristensen i 6 indgange. Dermed er endnu en lille overraskelse en realitet, og de danske mestre smider endnu et matchpoint.

 

Aars – Gilleleje  2-6

Det midt-/nordjydske hold har endnu ikke rigtig fået ballerne til at rulle, og spillet har kun været til 50 i holdsnit. Alligevel er det faktisk blevet til 3 matchpoint i 5 kampe, hvilket må siges at være meget godt med så lavt et holdsnit. Men Gilleleje er alt for stor en mundfuld, hvis man ikke finder helt andre takter frem. Det bliver derfor en meget ensidig forestilling, og kun Henrik Jensen kan redde æren for Aars ved at besejre Tino Ishøj, som spiller en forfærdelig kamp med blot 48.71 i snit. Gilleleje kan dog trøste sig med, at de sikre endnu 2 matchpoint og indhenter både Kolding 1 og Vejby en smule på denne søndag med 1 matchpoint.

 

Kolding 2 – Vordingborg  3-5

Andetholdet kunne give førsteholdet en rigtig god hjælp på denne dag ved lige at tage point fra Kolding 1’s store konkurrent. Claus Hansen er igen lige ved at smide kampen, men spiller uafgjort efter et efterstød på 38 point. Denne uafgjort var dog stadig en 3-1 stilling i Koldings favør efter de 2 første kampe. Det pga. en flyvende Bjørn Aalsing, som lukker i blot 5 indgange. Nu er det så op til Anders Henriksen og Jan Szymula at genvinde føringen og dermed sikre sejren. Det må man så sige lykkes i fornem vis, at de lukker i hhv. 5 og 4 indgange, og Kolding 2 taber 3-5 som et typisk hold i nedrykningsfare, men dog ikke med et opløftende holdsnit på 87.12. Vordingborg spiller bare bedre og holder hele 124.64 i holdsnit.

 

Bristol – Sorana  4-4

Hvordan får man den sygeste afslutning på en kamp? Man sætter 2 dygtige spillere til at mødes, og krydrer det med lidt nerver, og så ligger man et par nakkeballer op til begge parter. Den perfekte cocktail er så lavet, og jeg vil anbefale alle at se de sidste 10 minutter af kampen mellem Svend Aage Hansen – Allan Grønager. Svend Aage er så uheldig, at en pind kommer på tværs, og ændre rød bals retning, så den smutter i hul efter de 800 er scoret, og han taber dermed 798 imod 800. Vanvittig slutning. Dette påvirker på forunderlig vis ikke Odenses topmand, Johnny Hansen, som udraderer Henrik Søndergaard i 1 indgang, og Johnny gør det så igen med 2 indgange på 1 weekend. Det samme prøver Henrik Søndergaard, men blot på den kedelig måde som modstander imod hhv. Allan Kjærsgaard og så Johnny Hansen. Der skal nok bestilles tid på sårafdelingen på Slagelse Sygehus, så de siddesår kan behandles. Frank Mundt Jensen imponere ikke, og når blot 92 point imod en genvunden styrke fra Brian Nielsen, som lukker i 4 indgange.

 

Opsummering for weekenden

Vi har berørt det før, standarden i år er desværre til tider chokerende ringe, og det er ikke kun en eller 2 spillere som har udfordringer. Det er mere eller mindre samtlige spillere, som har meget svingende præstationer, og mest med pil ned.

Blot 2 spillere over 150 i snit, og 13 spillere over 100 i snit, og et hav af store overraskelser i holdkampene.

Det gode ved alt dette er dog, at holdene smider point i øst og vest, og følges sammen med meget få points adskillelse.

 

Stillingen

Vejby, Vordingborg og Kolding er igen helt samlet i toppen. Gilleleje ligger lige bag dem, og ligger pt. lunt til den sidste plads i slutspillet. Men man skal huske på, at Gilleleje mangler Vejby, som de andre hold har overstået. Bristol kommer overraskende for mange stadigt meget tæt på slutspillet. Det overrasker knap så meget, hvis man samtidig ser på de øvrige hold omkring Bristol, som har været meget svingende. Bristol er klart et af de hold, som bedst har holdt sammen på tingene.

Helsingør ligger stadig ganske godt, og kan med en god anden halvdel sagtens komme i spil til slutspillet. Det ville være intet mindre end sensationelt, når man mister en topspillet på holdet som Rune Kampe har været sidste år. Men spændende bliver det at følge dem.

Asaa og Korsør ligger side om side, men Asaa har altså kun spillet 6 kampe, og mangler Aars tilmed, så de ligger rigtig lunt lige nu.

Sorana og Kolding 2 er derimod i den tunge ende, og de virker som for stærke til at ende i nedrykningsspillet, men resultaterne har indtil nu vist, at det ikke har været til mere. Sorana lå sidste år hele sæsonen i bunden, men fik lige til sidst kæmpet sig op på en 8 plads. Så lad os se hvad der sker!

Aars og Ringsted ligger lidt isoleret i bunden, og der skal noget bedre spil til for at komme fri af bunden. Ringsted viste lidt kvalitet lørdag, og det giver måske lidt håb, mens Aars har 4 kampe tilgode på stillingen, så med 4 matchpoint i de 4 kampe tilsammen, så vil de være helt med igen.

 

God jul, og vi ses til endnu nogle sindssyg spændende kampe i uge 1 – 2021.

 

Venlig hilsen

Kent Rifbjerg Erichsen

Formand Keglebillardudvalget

 

Relaterede artikler

DM-ugen | spilleplan pr. disciplin og kronologisk rækkefølge

Rune Kampe

Bristol genvandt DM i keglebillard for hold

Niels Hansen

Slutspil | Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole og Keglebillard

Rune Kampe