Kegler

Regionsmesterskab Kegler Elite 2020/21 – Storfavoritterne tog guldet

I denne forgangne weekend blev regionsmesterskabet afviklet for elitespillere. Sæsonen 2019/20 blev desværre ikke afviklet, så det var dejligt igen at se nogle regionsmesterskaber.

De kom, de så, og de sejrede! Det blev til en del overraskelser, og til tider flot spil, men også det modsatte hos nogle af de mere desillusionerede deltager. Men det var ikke favoritterne, som overraskede negativt. Tværtimod, så var både Henrik Søndergaard og Johnny Hansen bare bedst!

 

Region Øst
Henrik Søndergaard fortsætter sin “perfekte” sæson, og er ubesejret efter 11 kampe i denne sæson. Det blev nemlig til 5 yderligere sejre i denne weekend, og han tager dermed titlen som regionsmester i et finalefelt med 11 deltager og 1 afbud.
Finalen vinder Henrik ganske knebent imod klubkammerat Allan Grønager med sølle 140 point. Så det kunne sagtens være endt anderledes, men rutinen sejrede.

 

Region Vest
Johnny Hansen igen igen! Johnny er tilbage på toppen af region vest efter et udlån af titlen til Bent Sørensen forrige år.
Lad os bare sige det ligeud. Udfaldet blev kun spændende i Johnnys kampe, når han selv spillede skidt. Han er simpelthen for vild i sammenligning med de øvrige deltagere. 2 kampe i 6 indgange, som blev lidt lovlig spændende. Resten var “walk in the park” for den mangedobbelte regionsmester. Det kræver noget ekstraordinært at slå Johnny, og det var ingen af de øvrige deltagere i stand til at finde imod netop de nykårende mester.
Finalen vindes ganske komfortabel imod Jesper Berg Jacobsen, som var turneringens store overraskelse. Jesper fik ellers en fin finalestart, men Johnny sætter trumf på med sit velkendte linjespil. Jesper har været flyvende i denne weekend, men det rakte ikke i finalen. Så tillykke til Troldhede BK med deres første sølv i den fineste række.

 

Kvalitet?
Generelt for begge regioner, så må vi sportsligt sige, at med i alt blot 4 spillere ud af 23 over 100 i total er ikke helt godt nok. Vi kommer til at arbejde lidt i retning af, at give regionsmesterskaberne højere værdi. RM er blevet lidt for meget “hygge”, og for lidt lir.

Vi skal have flere af topspillerne til at melder sig i kampen om mesterskabet. En løs tanke kunne være, at mesterskabet afvikles i august som en sæsonoptakt, og god træning, og at mesterskabsfinalens 2 deltagerne går DIREKTE i DMs 16 mands finale. Så man i DM kvalifikationen kun spiller om 12 pladser, og ikke længere 16.
Dette vil måske kunne tiltrække flere spillere fra top 20 i Danmark.

 

Med sportslige hilsener

Kent Rifbjerg Erichsen

Keglebillard ansvarlig

Relaterede artikler

DM-ugen – spilleplan pr. disciplin

Rune Kampe

Bristol genvandt DM i keglebillard for hold

Niels Hansen

Slutspil | Søren Søgaard Ligaen i 3-Bande Carambole og Keglebillard

Rune Kampe