Pool

Europamesterskaberne i Pool 2021 – Beretning

Længe så det ud til, at EM i Tyrkiet 2021 ikke ville blive gennemført, grundet pandemiens efterveer. Heldigvis blev der givet grønt lys til afrejse fra langt de fleste unioner i EPBF og EM i Antalya var derfor en realitet.

Danmark stillede med fire spillere – Mickey Krause, Andreas Madsen, Christoffer Lentz og Jeppe Thyde, til samtlige fire discipliner samt holdturneringen.

Kan være et billede af en eller flere personer og folk, der står

Mickey Krause bærer det danske flag til flagceremonien

 

Kan være et billede af udendørs

Første disciplin var Straight 14:1. Lodtrækningen blev foretaget og Jeppe samt Christoffer skulle spille første runde. Her vandt begge spillere komfortabelt hhv. 100-41 og 100-54.

I vinderrunde 1 skulle alle danskere i kamp. Jeppe var første mand i vælten og vandt 100-64 over svenske Henrik Larsson. Mickey tabte hans kamp til Konstantin Stepanov 60-100. Andreas Madsen vandt komfortabelt 100-36 over Sam Wetzel og Christoffer tabte til Osman Sanlisloy 74-100. I taberrunde 1 fik Mickey oprejsning, da han slog Dellino 100-45. Christoffer måtte desværre se sig slået 69-100 af vor norske nabo Emil André Gangfløt. Mickey var derfor ene mand videre til Taberrunde 3, hvor han mødte Iacobucci, som han slog 100-56.

Kvalifikationen videre i turnering havde to danskere på vindersiden hhv. Jeppe og Andreas. Jeppe mødte en stærk modstander i Fortunski fra Polen og måtte se sig slået 48-100. Andreas mødte også kvalificeret modstand i Hybler fra Tjekkiet, men trak sig sejrrigt ud 100-53! Mickey og Jeppe forsøgte at kvalificere fra tabersiden og her mødte Jeppe den senere sølvmedaljevinder af turneringen, Bijsterbosch fra Holland, og tabte desværre 54-100. Mickey havde gang i Straight-turneringens mest spændende kamp mod Özdemir fra Tyrkiet. Kampen bølgede frem og tilbage, men Mickey holdte hovedet koldt og fik til slut trukket kampen hjem til 100-93.

Andreas og Mickey var derfor blandt sidste 32 deltagere, men dette blev også endestationen efter to nederlag til hhv. Petroni og Kaplan.

Straight resultatet blev således:

Andreas: 17. plads

Mickey: 17. plads

Jeppe: 33. plads

Christoffer 65. plads

Straight ranking

 

Kan være et billede af bold og farvand

Næste disciplin var 10-Ball. 3 spillere var i kamp, og Christoffer samt Mickey rensede totalt igennem med to 8-0 sejre. Jeppe rendte ind i en af de bedste spillere i Europa, Sanjin Pehlivanovic, der til trods for en pådraget skade aftenen før, ikke så voldsomt berørt ud og han sendte desværre Jeppe en tur på tabersiden med cifrene 8-5. Jeppe mødte her Ole Rudshavn fra Norge og tabte desværre 2-8.

I vinderkvalifikationen mødte Mickey tyrkiske Celik og vandt en tæt kamp 8-6. Andreas mødte tjekkiske Domjan og vandt 8-3. Christoffer mødte russiske Seroshtan og tabte 8-5, men havde stadig mulighed for videre avancement på tabersiden – Hvilket han gjorde, da han vandt 8-3 over portugisiske Sousa.

Andreas, Mickey og Christoffer var derfor blandt de sidste 64 deltagere – Her mødte Mickey tyrkiske Koylu og slog ham 8-6. Andreas og Christoffer fik hård modstand og tabte desværre begge deres kampe 3-8 og 2-8 til hhv. Souquet og Lechner.

Mickeys næste modstander var Bijsterbosch fra Holland. Mickey så længe ud til at køre sejren hjem efter et utroligt spændende opgør, men misser desværre 9’eren, og Bijsterbosch kunne derfor lukke kampen til cifrene 8-7. Til stor ærgrelse for Mickey og ikke mindst de medrejsende 3 danske tilskuere – Herunder formanden.

10-Ball resultatet blev således:

Mickey: 17. plads

Andreas: 33. plads

Christoffer: 33. plads

Jeppe: 97. plads

10-Ball Ranking

 

Kan være et billede af udendørs

Herefter stod danskerne overfor 8-Ball disciplinen. To af danskerne var placeret i runde 1, hvor både Christoffer og Andreas slog deres modstandere overbevisende 8-1 og 8-0.

Næste runde var vinderkvalifikationen, hvor alle danskere var i spil. Andreas mødte Joshua Filler, vel nok en af det absolutte bedste spillere i verden, og tabte en uhyre tæt kamp 7-8! Mickey tabte til spanske Diaz-Pizarro 6-8, Jeppe tabte til Bijsterbosch 1-8 og Christoffer tabte en ellers super tæt kamp til Urban 7-8.

I taberkvalifikationen tabte Christoffer 7-8 til Silva og Jeppe tabte til Labutis 1-8. Mickey og Andreas slog deres modstandere hhv. 8-3 og 8-1.

Vinderkvalifikationen havde derfor to danskere i spil hhv. Andreas og Mickey. Andreas vandt hans kamp mod russiske Stepanov 8-3, mens Mickey desværre tabte til en velspillende Pehlivanovic 5-8. Andreas’ næste kamp var mod kroatiske Bartol og her endte EM i 8-Ball for Andreas med cifrene 6-8.

8-Ball resultatet blev således:

Andreas: 17. plads

Mickey: 33. plads

Jeppe: 65. plads

Christoffer: 65. Plads

8-Ball Ranking

 

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Sidste individuelle turnering var 9-Ball disciplinen. Her var Jeppe i spil allerede i første runde, men tabte desværre hans kamp til Bartol 6-9. Herefter stod den på taberrunde 1, hvor Jeppe mødte guldvinderen fra 10-Ball disciplinen, Fortunski og måtte, desværre, igen indkassere et nederlag på 3-8.

Vinderkvalifikationen havde deltagelse af de tre øvrige danske spillere Andreas, Christoffer og Mickey. Her fik alle tre spillere sejre på hhv. 9-7, 9-2 og 9-2.

I sidste 64-kval fik Mickey og Andreas sejre med på hhv. 9-3 og 9-6. Christoffer mødte Filler og måtte desværre indkassere et nederlag på 3-9.

Sidste 32-runden blev desværre sidste spillede EM kamp for de tilbageværende herrer. Mickey tabte 4-9 til Labutis og Andreas tabte 7-9 til Fortunski.

9-Ball resultatet blev således:

Andreas: 17. plads

Mickey: 17. plads

Christoffer: 33. plads

Jeppe: 97. Plads

9-Ball Ranking

 

Kan være et billede af 4 personer, folk, der står og indendørs

Landsholdet skulle som før nævnt, også spille Teams kategorien. Her spilles der i 8-Ball, 9-Ball og 10-Ball og fra starten var det sådan givet, at Mickey, Andreas og Christoffer skulle udgøre holdet og Jeppe skulle være reserve. Til første kamp blev holdet enige om, at Christoffer skulle spille 8-Ball, Mickey 9-Ball og Andreas 10-Ball.

Det første hold DK stod overfor var det Nord Cypriotiske. Her tabte danskerne knebent 2-1 og skulle en tur på tabersiden. I taberrunde 2 stod DK overfor Kroatien. Holdet skiftede en småsyg Christoffer ud med Jeppe, og Jeppe slog hans modstander og det samme gjorde Mickey. Danmark var derfor foran 2-0 og sidste kamp blev afblæst mellem Andreas og hans modstander.

Taberrunde 3 var derfor næste runde og modstanderne var Finland. Her kørte de danske herrer over de finske spillere med hvad jeg godt vil kalde for 3 sejre, da Jeppe kun manglede to ball’er for at lukke hans kamp også. Cifrene endte som følger: Andreas 8-2, Mickey 9-6 og Jeppe 7-3 (blev afblæst).

I kvalifikationen til kvartfinalen var Tyrkiet næste modstander, og Christoffer var frisk nok til at hoppe ind i holdkampen igen og fuldstændig som i kampen mod Finland, så kørte de danske herrer over Tyrkiet 8-1, 9-2 og Andreas’ kamp blev afblæst ved stillingen 7-4. Kvartfinalen var derfor en realitet!

Kan være et billede af 6 personer, folk, der står og indendørs

 

Vejen til medaljerne skulle placeres efter lodtrækning. Her kunne Danmark trække Tyskland, Portugal, Polen eller Holland som mulig modstander. Og undertegnet samt udvalgsmedlem Rene Bak havde forinden drøftet, at en ønskemodstander ville være Portugal og til alt held, blev Portugal Danmarks modstander. Heller ikke Portugal synes at kunne stille noget op mod de danske herrer og Danmark vandt 2-1 efter en uhyre tæt kamp mellem Christoffer og hans portugisiske modstander. Undertegnet var SÅ nervøs, at jeg dybest set ikke var i hallen under kampene, da det var alt alt for spændende J Mickey savede hans modstander over 9-2 og til trods for, at Andreas tabte 8-4, så var semifinalen med Christoffers sejr en realitet!

Kan være et billede af 5 personer og folk, der står

 

I semifinalen stod Danmark over Tyskland. Mickey sørgede relativt hurtigt for en sejr over Hohmann på 9-4. Andreas og Christoffer havde til semifinalen byttet disciplin, så Christoffer skulle spille 10-Ball og Andreas skulle spille 8-Ball. Christoffers tyske modstander havde krammet på ham allerede fra starten af kampen og hans modstander gav ingen chancer til Christoffer for at vende tilbage i kampen, så kampen endte 8-4 til tyskeren. Andreas’ kamp var derfor afgørende, og han stod overfor Ralf ’’Der Kaiser’’ Souquet. Overall var denne kamp nok holdturneringens mest spændende kamp, da kampen bølgede lidt frem og tilbage. Igen stod undertegnet udenfor i gangen, da nerverne ikke kunne holde til det! 😀 Andreas kæmpede sig gennem kampen til sejr 8-6, og finalen var derfor en realitet!

Kan være et billede af 6 personer og folk, der står

 

I finalen stod Danmark overfor Rusland, der ligeledes havde været en tur på tabersiden i turneringen. Her trak de russiske spillere dog fra Danmark, og til trods for Andreas’ forsøg på at vende hans kamp, så lukkede russerne deres anden kamp til sejr, hvilket sendte guldet til Rusland og sølvet til Danmark.

Kan være et billede af 6 personer, folk, der står og indendørs

 

Det gamle ordsprog lyder, at man vinder ikke sølv, man taber guldet – Men det er vist moden til en omskrivning! Hold nu op for en turnering! Herrernes disponering af kræfter og deres eget overskud til at se ind ad som hold for, om de nu var sammensat på mest fordelagtig vis, har været spot on. De har udvist stor grad af tålmodighed, vilje og ikke mindst sammenhold. Det har uden tvivl været til skue, hvor meget det betød for disse gutter at spille for hinanden – Til trods for, at pool ikke er en fysisk hård sportsgren, var flere af de unge herrers glinsende pander og våde hår et sandt bevis for, hvor meget hårdt arbejde der ligger i at spille pool og give sit allerbedste for at sikre en sejr.

Kan være et billede af 3 personer, folk, der står og indendørs

 

Som formand vil jeg bare sige tak til jer fire spillere! Først og fremmest for at tage opgaven alvorlig, men også for at give hinanden rum til at kunne afklare valgene indbyrdes. Det har været en absolut fornøjelse at se og være vidne til. Det danske sølv bliver fejret lørdag d. 13. november på Copenhagen Pool og Snooker House, Frederiksberg kl. 16-18 – Tilmelding er nødvendig! Skriv til pool@ddbu.dk 

Teams Ranking

 

Kan være et billede af 5 personer, folk, der står og indendørs

 

Summa summarum har det alt i alt været en godkendt turnering, selvfølgelig set i lyset af sølvmedaljen – Turneringsstrukturen er anderledes til EM, hvilket undrede undertegnet en del. Single elimination indtrådte tidligt, hvilket begrundes i antallet af spilledage. I flere discipliner var de danske spillere ude efter to kampe, selvom det måske talte en sejr og en tabt kamp. Så på trods af denne turneringsstruktur, har alle gutterne vist niveauet til at spille med mod top 16 i Europa og endda også slået flere af spillerne undervejs. For de fleste af spillerne har dette mesterskab kun været deres 2. mesterskab på herreniveauet. Så jeg er fortrøstningsfuld for, at vi i fremtiden ser disse unge mænd blande sig endnu mere blandt de sidste 16.

Tak til jer, Andreas, Mickey, Christoffer og Jeppe, for nogle fantastiske dage. Igen stort tillykke med jeres sølvmedalje, jeg under jer det så meget! Det er meget velfortjent.

Også et tak til Johnny og Rene for at holde øje med de kampe, som mit nervesystem ikke tillod, at jeg så på! 😀

Næste EM er allerede skemalagt til 2-12. marts 2022 i Lasko, Slovenien.

 

Billeder: EPBF

Ord af: Helene Krogsgaard Mikkelsen

 

Kan være et billede af udendørs

Relaterede artikler

Opdatering af reglement mht. dresscode

SOEREN

Billardens Uge 2025

Niels Hansen

Mickey Krause skal spille med i Pool-spillets Ryder Cup

Niels Hansen