3-Bande

UMB karantæner til PBA-spillere

logo-blank

Den Danske Billard Union The Danish Billiard Federation
Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 20 82
E-mail: ddbu@ddbu.dk Internet: http:/www.ddbu.dk Spar Nord

UMB Karantæner til PBA-spillere:

Den Danske Billard Union meddeler:

DDBU beklager men anerkender de af UMB udskrevne karantæner og har meddelt de to berørte danske spillere Tonny Carlsen og Allan Schrøder, at deres karantæner også omfatter alle turneringer under DDBU, derunder holdturneringer, individuelle turneringer og tours.

Dette upåagtet af, hvad CEB måtte beslutte omkring deltagelse i Europa Cup på et senere tidspunkt.

I DDBUs øjne kan man ikke blive tildelt karantæne af verdensbillardforbundet, som er billardsportens øverste myndighed, og fortsætte med at spille turneringsbillard i et forbund under UMB.

En karantæne er altomfattende og af den grund bakker DDBU således UMB op, uanset hvad andre forbund i Europa måtte beslutte.

Billardsportens udvikling:

DDBU bifalder den nye koreanske billardorganisation PBAs (Professional Billiards Association) visioner om 3-Bande Carambole som en top professionel sport med massiv medie eksponering og høje pengepræmier. PBA har formået at tiltrække store internationale sponsorer, som givetvis også ser Europa som et vækstområde, hvor 3-Bande Caranbole kan bruges som en del af markedsføringsstrategien – ligesom i Korea.

Derfor kan DDBU ikke acceptere, at det ikke er lykkes UMB at etablere et samarbejde med PBA med alle de stærkt beklagelige udvirkninger, dette medfører.

En aftale skal, efter DDBUs opfattelse, baseres på UMBs ukrænkelige ret til at være billardsportens øverste myndighed og samlende organisation. For at kunne bibeholde denne status i fremtiden, må UMBs forhandlere lægge konservative og utidssvarende tænkemåder på hylden og se muligheder fremfor forhindringer.

Innovation og fremskridt via nye tænkemåder og moderne forretningsstrategier er vejen frem til gavn for billardsporten som helhed – ikke kun 3-Bande Carambole.

Hvis UMB ikke formår med rettidig omhu at blive en del af udviklingen, vil UMB blive hægtet af og den naturlige markedsudvikling vil danne grundlag for den bedste fremtidige struktur for billardsporten.

DDBU vil via et strategisk samarbejde med en række europæiske forbund og CEB, lægge stærkt pres på UMB for at få etableret en aftale med PBA og dermed blive tovholder i udviklingen istedet for tilskuer på sidelinjen.

DDBU planlægger i den henseende konkrete kortsigtede initiativer.

Torsten Danielsson

Formand, DDBU

Call me: 53 80 11 33

Mail me: formand@ddbu.dk

Relaterede artikler

Tre carambolespillere kæmper for EM-medaljer til Danmark

Niels Hansen

DM-ugen – spilleplan pr. disciplin

Rune Kampe

Vardes stjernehold vandt DM i 3-Bande helt suverænt

Niels Hansen